sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Kivaa perheveneilyä: Pihlajasaareen (2009)

Hih, kyllä kunnon jälkkäritikkari venesoosit voittaa

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan! Helsingin Pihlajasaari eli Pihlis on mainio paikka pääkaupunkiseudun veneilijän päiväretken kohteeksi. Tai kahdenkin, sillä saaren vierasvenelaiturissa voi myös yöpyä. Aurinkoisina kesäviikonloppuina kannattaa tulla veneellä jo aamupäivällä, sillä paikat täyttyvät nopeasti. Olemme lasten kanssa veneilleet sinne useammankin kerran, ja jokaisella kerralla vierailu saarella on ollut elämys. Hienot hiekkarannat, kaunis ja jylhä kallioluonto, sekä hyvät palvelut kuten lettumökki, jätskikiskat, saaren ravintola, leikkikentät…kaikki yhdessä tekevät Pihliksestä aikuisten ja lasten viihtyisän kesäkeitaan.

Pihlajasaaressa yö laiturissa maksoi kesällä 2009 6 €, ja hintaan kuului myös laiturisähkö ja talousvesi. Pihlajasaaren retki tuntuu jotenkin erilaiselta, kun tietää ettei saarelta tarvitse kiirehtiä pois viimeisillä vesibusseilla. Kun saari tyhjenee illalla päivävieraista, ilta-aurinko syleilee kultaisena ja punaisena tyhjiä rantoja, tunnelma on rauhallinen ja hiljainen, voisi sanoa lähes aavemainen. Tuntuu ikään kuin että hiljainen saari olisi jotenkin sinun… Kun aamulla heräät, rannat ja Pihliksen palvelut odottavat sinua. Oikein mukavaa on juoda aamukahvit veneen kannella ja seurata samalla kun saari alkaa heräämään eloon. Ja samalla vaihtaa muutama sana naapuriveneen väen kanssa. Ilokseni olen huomannut että retkiveneilijät ovat sosiaalinen ja auttavainen yhteisö.

Oma lukunsa Pihlajasaaressa on saaren vanha ravintola. Kesän viimeisellä Pihlajasaaren reissullamme 13.9 vanha Wallas-venekeittimemme päätti taas lakata toimimasta, ja jouduimme suunnistamaan lounaalle ravintolaan. Onni onnettomuudessa, sillä päätimme maistaa ravintolan paljon kehuttua kalakeittoa, ja toden totta, keitto on legendansa väärti, suosittelemme vilpittömästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti