sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Pikkulasten kanssa veneeseen (2009)



Kesälomaa odotellessa Lyydialla tehtiin lyhyitä warm-up-reissuja, jolloin oli hyvä tilaisuus testata eri menetelmiä ja käytännön ratkaisuja siihen, kuinka veneily onnistuu pienten kanssa. vähän isommat tuntuivat pärjävän hyvin kun on liivit päällä ja evästä mukana, vaikkapa korillinen omenoita. Ja setti leluja, kotoa tuotuja ja veneessä säilytettäviä, ja paljon piirustuspaperia. Senjan mukaan viihtyisyyttä lisää myös nukkumakajuutan irtotyyny- ja irtopatjaröykkiö, jonka sekaan on kiva käpertyä päivätirsoille. Ne nimittäin veneessä tuntuivat maistuvan, taisi tyttö olla enemmän unten mailla kun hereillä.

Oukei, laitapa tuo typerä kamera pois ja kerro missä mä oon

Aivan pienimmillä auton turvaistuin toimii hyvin myös veneen turvaistuimena eli hoitaa tehtävänsä myös keikkuvassa veneessä: turvallista ottaa tirsat, rattoisaa ajanviettoa lelujen kanssa puuhastellessa, ja toimii myös syöttötuolina. Pieni 'mutta': hereillä ollessaan miehistömme nuorin jäsen Veera viihtyi penkissään noin viisi minuuttia, jonka jälkeen aloitettiin kovaääniset neuvottelut paikan vaihdosta. Suuria näkemyseroja Veeran kanssa syntyi myös pelastusliivien käytön tarpeellisuudesta.

Rehellisesti sanottuna veneen kippari eli ruorin pyörittäjä (yleensä isä) pääsee kyllä helpommalla kuin pikkulapsille ajanvietettä kehittävä risteilyemäntä (yleensä äiti)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti